Entorn

La Vall de Llémena és un dels indrets naturals més ben conservats de les comarques gironines i a tan sols un pas de la ciutat de Girona. A cavall de dues comarques, entre el Gironès i la Garrotxa, delimita a l’oest per les serres de Finestres, Portelles, Rocacorba, el serrat de Cadalt i els pujols del Bruguerol, Montcal i Sant Medir.
La vall rep el seu nom de la riera de Llémena, que travessa la vall des de la capçalera fins a la seva desembocadura en el Ter, al seu pas per Sant Gregori. A l’entorn de la riera gira la vida dels seus municipis, Canet d’Adri, Sant Aniol de Finestres, Sant Gregori i Sant Martí de Llémena, per on s’estenen petits pobles, antics veïnats i singulars masies en un marc de gran valor paisatgístic. La combinació entre els camps de conreu, els diferents tipus de bosc, els cingles i la presència de l’aigua, conformen un paisatge harmònic modelat per la natura i els usos tradicionals dels seus recursos. Aquesta situació geogràfica, així com la bellesa del seu entorn, proporcionen les condicions idònies per a gaudir d’una gran diversitat de possibilitats lúdiques, culturals, esportives i gastronòmiques per a tots els públics.

Què visitar?

1) A prop de la masia

La Masoveria de Cal Sastre es troba a 15 min caminant de les Gorgues de Sant Medir i a 5 Km de les Gorgues de Canet, molt boniques.

A 15 minuts caminants de la masia es pot visitar el Castell de Cartellà, castell catalogat com a monument del municipi de Sant Gregori (Gironès) i declarat bé cultural d’interès nacional. Es tracta d’un castell termenat documentat el 1238. El castell es troba sobre la plataforma triangular situada a la confluència dels torrents de Gàrrep i Pedrola, que li servien de fossars. Sobre cada un d’ells hi havia un pont de pedra per accedir al recinte exterior del Castell.

A 11 Km es pot una excursió a la muntanya de Rocacorba de 991 m, on s’hi entrenen els ciclistes professionals i a on s’observen unes vistes espectaculars del pla de Girona, de l’Estany de Banyoles (a 18 Km) i del mar mediterrani i la Costa Brava.

A 10 Km es pot visitar el volcà del puig de la Banya del Boc (de fet la masia està construïda amb roca volcànica).

El restaurant “Can Xifra” es troba a 1 minut caminant de la Masoveria de Cal Sastre, i és conegut per la seva cuina tradicional actualitzada i per la seva qualitat. “El Celler de Can Roca”, a 20 min en cotxe, és un restaurant amb 3 estrelles Michelin i de fama mundial. A més, la Vall del Llémena ofereix una àmplia gastronomia amb molts restaurants de qualitat propers a la Masoveria de Cal Sastre: Can Joan d’Adri, Can Toscà, Restaurant Maràngels, Can Ribas, Can Perot, Can Reixach, Cal Ganso, etc.

2) Girona

3) Banyoles